Super Hero – Emmeline Pankhurst

Tegning af Emmeline Pankhurst blev udført af vores GLAC Kunst studerende Vishvajit Venugopal.

Inspirerende farvelægnings ark til 4+ årige. Farvelægningssider, som jeres børn kan male, lære og nyde, mens de drømmer at blive en rigtig superhelt! Bare udskrive denne side og lade dit barn male 🙂

Om Emmeline Pankhurst:

Emmeline Pankhurst (15. juli 1858 – 14. juni 1928) var en engelsk politisk aktivist. Hun huskes bedst for at organisere den britiske suffragettebevægelse og hjælpe kvinder med at vinde stemmeretten. De brugte ofte voldelige og ekstreme taktikker for at gøre dette, og Emmeline var ikke fremmed for en fængselscelle på grund af dette. Da Første Verdenskrig brød ud, erkendte hun dog, at hun skulle hjælpe med krigsindsatsen, og hun opfordrede andre suffragetter til at gøre det samme. Mens mændene var væk og kæmpede i krigen, påtog mange kvinder som Emmeline jobs, som mænd traditionelt ville udføre. De fik masser af respekt ved at gøre dette, og det viste, hvor meget kvinder bidrog til samfundet – og derfor fortjente stemmen. I 1918 blev der vedtaget en lov, som gav visse kvinder stemmeret. Dette var et stort skridt i ligestilling mellem mænd og kvinder – og mange vil mene, at vi for en stor del af dette har Emmeline at takke.

Opgave:

Hvis I er forælder eller lærer, der ønsker, at barnet skal have visse mål / ambitioner, er du velkommen til at gøre et af følgende:

(1) Tal med barnet om denne superhelt

(2) Vejled barnet til at male ved at udfylde alle de passende rum fuldt og tydeligt

(3) Tag et billede af barnets arbejde, og send det samme til [email protected] med barnets navn og alder

De bedste 5-billederne bliver vises derefter på GLAC-websidet

Indkøbskurv
da_DK